2-Daagse kennismaking met het persoonlijkheidsmodel, de oplossingsmethoden, de normen en waarden van Transactionele Analyse.

De ‘TA 101’ is de officiële introductietraining in Transactionele Analyse (TA). Tijdens deze informatieve en inspirerende tweedaagse, ontdek je de kernconcepten en de achtergrond en ontwikkeling van TA.

Versnel je inzicht in interne processen. Na een 101 kan je meteen een aantal eigen TA tools inzetten voor je professionele ontwikkeling.

TA is een unieke theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en ontwikkeling. De fundamenten zijn: respect, zorg en een geloof in ieders vermogen om verantwoordelijk te zijn, voor zichzelf te denken en zijn eigen beslissingen te nemen.
TA is een praktisch en helder theoretisch model. We gebruiken het als onderlegger om de complexiteit en diepgang van onze relaties te onderzoeken.
TA zit boordevol prachtige en krachtige kernconcepten. Deze effectieve instrumenten zetten we in bij het creëren van persoonlijke en professionele verandering en groei.

Elke TA 101 is opgebouwd rond internationaal vastgelegde elementen. Je trainer is steeds een erkend opleider in TA. Zo verzekeren we de hoge kwaliteit van deze dynamische, praktische en inzicht-rijke leerervaring.

 • Voor ouders die hun kinderen willen opvoeden tot gezonde en verantwoordelijke volwassenen.
 • Voor leerkrachten die hun leerlingen belangrijk vinden en zich bewust willen worden van de boodschappen die ze hen dagelijks geven.
 • Voor partners die hun bijdrage willen leveren aan een "rijke" relatie.

Mil Rosseau is de trainer op 19 en 20 april 2018. Hij is Msc. en erkend opleider en supervisor PTSTA.
Hier draait het voor Mil om: het TA model verspreiden. De deelnemers aan zijn trainingen kunnen ondertussen alle Belgische Olympische Stadions vullen. Hier leer je hem van dichtbij kennen.

Simplicity isn’t simple
— Jony Ive

Data: 19 en 20 april 20178, van 9h30 tot 17h
Locatie: regio Gent
Begeleiding: Mil Rosseau Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA
Deelname: €435,60 (€360 ex. BTW),
inclusief cursusmateriaal, lunches, koffiepauzes en after-drink
Vrije plaatsen: 12

Herken de remmen die je jezelf oplegt en zorg voor alternatieven.  Transactionele Analyse is daarbij een hulpmiddel voor je brein en je hart.

Vanaf het academiejaar 2016-2017 staat Autonome Taal als opleiding bij de TA Masterclasses. Ook nieuw is dat dit een opleiding van 2 dagen is.


SUPERVISIE

Op zaterdagen kan je ongeveer elke 6 weken supervisie volgen bij Mil. We gaan voor een groepje van drie personen. Zo betaal je, voor de supervisie van 10 tot 13u, elk één uur en kan je 3 uur noteren in je logboek. Hier kan je je aanmelden.


Intervisie

In samenwerking met ThiTha organiseert Autonoom op regelmatige basis intervisie middagen en avonden. Contacteer Rik voor meer info via +32 486 472 309 of met een mailtje.


Logboek

Voor supervisie en coaching sturen we telkens op het eind van de maand een overzicht met de uren die je bij ons mee-maakte. Gebruik dit formulier om de besproken onderwerpen en thema's hierin te laten opnemen.

.

Her-beslissingsMARATHON

Stuur je Grieks drama bij tot een toneelstuk dat goed eindigt

Het was een voorrecht en een genot om door Bob en Mary Goulding, over een periode van meerdere jaren, opgeleid te worden.  Zo beseffen we de opmerkelijke legacy (klinkt mooier dan 'nalatenschap') die ze hebben nagelaten.
Aan de zijde van de cliënt staan en hem de mogelijkheid bieden zijn hoogste potentieel te bereiken, was hun passie.

Ze creëerden hiervoor een zeer efficiënte aanpak, gebaseerd op 7 componenten:

 1. Nadruk op persoonlijke kracht en verantwoordelijkheid
  zoals gezond taalgebruik
 2. Aanmoedigen van een zorgende omgeving
  zoals het stroken van sterkte en gezondheid
 3. Modelgedrag van de begeleiders
  zoals agressief gezond zijn
 4. Onderscheiden van mythe en realiteit
  ondermeer door het deblokkeren van impasses
 5. Confrontatie van incongruentie
  bijvoorbeeld tussen wat je zegt en wat je laat zien
 6. Specifieke technieken
  zoals het Ouder-interview
 7. Procedure regels
  zoals het bewaken van tijdslimieten

In onze ervaring hoort hier nog een achtste component bij: humor!
Gun jezelf dit feestje vol positieve energie.

Data: 6-7 november 2017
Begeleiding:
Sonja Rosseau-De Raeymaekers
Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA-P en CTA-E &
Mil Rosseau
Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA-E
Locatie: TA academie campus in Soesterberg
Vrije plaatsen: volzet, je kan je wel aanmelden voor de wachtlijst


AUTONOME TAAL

Het beeld dat we hebben van onszelf, de anderen en de wereld kunnen we aansturen via onze taal.

In deze workshop nodigen we je uit, uit je script te komen door specifiek gebruik van je taal. Je leert Autonome Taal spreken. Zo neem je verantwoordelijkheid voor je gedachten, je gevoelens en je gedragingen. Hier leer je taal te gebruiken als diagnose en als therapeutische uitnodiging.

Meer over Autonome Taal lees je hier.

 

Datum: nog in te plannen
Begeleiding:
Sonja Rosseau-De Raeymaekers Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA-P en CTA-E en
Mil Rosseau Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA-E
Locatie: Regio Gent
Deelname: €484 (€400 ex BTW), inclusief cursusmateriaal, lunch, koffiepauzes en after-drink
Vrije plaatsen:


Transformative power

Richard Erskine is the well known founder of ‘Integrative Transactional Analysis’. At the core of his work are contact, attunement and presence in the working relationship to attain transformation and healing. Richard is an inspirational speaker, writer, researcher and a master therapist. The beauty of his work lies in the simplicity of his concepts and its thoroughness and transformative power. His approach is applicable to psychotherapy, coaching and counselling. Click here for a recent interview with Richard.

Registration period extended. Book your seats now.
In February 2018 we offer a unique opportunity to follow a one day Masterclass and a three day in-depth workshop.
Each day you attend, can be logged as 7 hours Transactional Analysis training.

Masterclass
Date: 14 February 2018
Time: 10 AM – 5 PM
Available seats: just a few
Investment: € 295, lunch included.
(Or € 170 when subscribing to the three day workshop)

Three day workshop
Date: 15, 16 and 17 February 2018
Time: 10 AM – 5 PM
Available seats: 9
Investment: € 995, lunches included.

Dr. Richard Erskine

Registration
Currently: Early Bird price
Venue
Kloosterhotel ZIN, Vught, The Netherlands
Language
English

We geloven in een samenleving die wemelt van mensen die heilzame relaties aangaan en zo zorgen voor wonderlijke groei en blijvende ontwikkeling.

We bundelen de kracht van een lange traditie in Transactionele Analyse met een stevig fundament in geavanceerde TA theorie en praktijk.

We organiseren en verzorgen opleidingen in Antwerpen en Gent, in bedrijven over de hele wereld en in scholen waar we elkaars moedertaal verstaan.

Onze wortels liggen in de succesvolle samenwerking tussen de TA gemeenschappen in Nederland en België. Met onze TA Classics en TA Masterclasses zetten we de opleidingstraditie van VITA, het Vlaams Instituut voor Transactionele Analyse, voort.

Wat is Transactionele Analyse?

Werken met mensen is complex en boeiend. Steeds meer professionals ontdekken dat zij gebaat zijn bij het opdoen van grondige kennis van gedragskenmerken. Professionals dienen in staat te zijn hun gedrag voortdurend bij te sturen om succesvol te zijn. Dat is zeker zo voor coaching, counseling, onderwijs, opvoeding, management en therapie.

Mensen zijn vooral ook logische systemen: logisch in de zin dat wat ze doen en laten voor hen zelf de meest logische keuze is. De professionals die studie maken van hun eigen logica en van de logica van de mensen met wie zij werken, boeken meer resultaat en hebben meer plezier. Transactionele Analyse (TA) is met haar laagdrempelige en toegankelijke theorie zeer praktisch bruikbaar op de werkvloer. In de afgelopen decennia heeft TA haar kracht bewezen in diverse werkvelden. TA werkt! Meer resultaat en meer plezier!

Geloof in de eigen verantwoordelijkheid en in het zelfsturend vermogen van mensen zijn de pijlers onder het denken en het doen vanuit TA. Tevens biedt TA een praktische, heldere theorie. Het is een model dat de complexiteit en diepgang van jezelf, je relaties, de groepen en organisaties waarin je leeft en werkt, hanteerbaar maakt. Het is een unieke theorie over de persoonlijkheid van mensen, hun gedrag, communicatie en verandering. TA professionals vooronderstellen en zoeken de autonomie en de eigen verantwoordelijkheid van mensen.

TA is een effectief instrument voor organisatieontwikkeling, therapie, coaching (op de werkvloer), persoonlijke groei en het creëren van een gezond werkklimaat dat tot autonomie, openheid en warmte tussen mensen uitnodigt. Dit leidt tot vitale en flexibele mensen en organisaties.

Voor wie?

Met onze opleidingen richten we ons op professionals die in hun beroep persoonsgericht werken. Daarnaast zijn ze bedoeld voor hen die bedrijfsgericht – systemisch – werken.

We hebben onze opleidingen ontworpen voor trainees uit alle werkvelden: psychotherapie, coaching & counseling, onderwijs & opvoeding en management & organisatieontwikkeling. We delen Mark Widdowson's overtuiging: "Fields are for cows".

De opleidingen bieden een zogenaamde BTW, een Beroeps Toegevoegde Waarde. Voor het effectief volgen van ons onderwijsaanbod is Hoger Onderwijs-denkniveau (inclusief een passieve beheersing van het Engels) zeer gewenst. Daarnaast is het wenselijk dat je een relevante werksituatie hebt waarin je met hetgeen je leert kunt werken.

Voor alle opleidingen geldt dat je, alvorens je definitief kunt worden ingeschreven, een introductiecursus (TA 101) dient te volgen.

Nieuw klant

Nieuw bij Autonoom? Geef dan hier je klantendetails in. Bedankt.

Logboek

Voor supervisie en coaching sturen we telkens op het eind van de maand een overzicht met de uren die je bij ons mee-maakte. Gebruik dit formulier om de besproken onderwerpen en thema's hierin te laten opnemen.

 

Intervisie

In samenwerking met ThiTha organiseert Autonoom op regelmatige basis intervisie middagen en avonden. Meer info op de Facebook pagina van ThiTha.

Modulaire Opleiding

Autonoom biedt een modulaire opleiding aan. Je kan zelf je TA opleiding samenstellen uit onze TA Classics en andere opleidingsonderdelen die over de hele wereld worden aangeboden.
Je kan natuurlijk ook elk academiejaar onze zes TA Classics volgen. Volg je achttien modules (drie jaar) dan heb je voldoende opleiding achter de rug om je BTA aan te vragen. Om dit certificaat voor Basiscompetentie Transactionele Analyse te verkrijgen, dien je ook lid te zijn en te blijven van VITA. Stel zelf je programma samen of schrijf je in voor de hele reeks en krijg meer dan een weekend cadeau! We werken enkel met gecertificeerde opleiders. Als je kiest voor internationale certificering tot Certified Transactional Analyst (CTA), zijn dus al je opleidingsuren erkend.

Onderwijsmethodiek

Autonoom stimuleert studenten tot een actieve, samenwerkende en onderzoekende leerstijl. Het inbrengen van praktijksituaties en leervragen past volop in onze onderwijsmethodiek. Er is veel ruimte om TA toe te passen op casuïstiek uit je eigen praktijk. Reflectie op de leerprocessen in de groep is een vorm van ‘action learning’. Op deze manier leer je jezelf, de ander en vaak voorkomende situaties beter begrijpen. Van begrijpen over toepassen naar integreren. Om effectief te kunnen interveniëren.