Cart 0

Op deze pagina lees je over onze samenwerking met een aantal van onze strafste partners.

In de kijker

De School van Athene (schilderij van Raphael op de website van ZENO - Adviesbureau voor Organisatieontwikkeling)
of Academie op Kreta? Je hoeft niet te kiezen! Joepie!

Screen Shot 2017-01-20 at 14.04.19.png

Academie op Kreta
 

PROGRAMMA 2018 IN OPMAAK

Sta in 2017 eens stil en investeer in je leven. Gun jezelf een week Academie op Kreta. Iedere cursus filosofie en zingeving en de wandelweek, levert je de unieke de (soms) verbijsterende ervaring op om anders te gaan kijken naar jezelf, naar de wereld en naar de ander. Samen met de beste docenten, in kleine groepen, op een prachtige plek, op een zorgeloos eiland, ver van de complexiteit van het dagelijkse leven. We staan te trappelen van ongeduld om je te ontvangen en in de watten te leggen!

Cursus Leiderschap & Filosofie met André Wierdsma en Joep Dohmen

Kun jij als bestuurder koers houden? Een cursus over leiderschap en filosofie, de kracht van het moreel leiderschap.
De werelden van de praktische filosofie en levenskunst (prof. dr. Joep Dohmen) én co-creërend organiseren en veranderen (prof. dr. André Wierdsma) komen bij elkaar en vormen samen een krachtige inspiratiebron. Deze bijzondere cursus op Kreta biedt inzicht, inspiratie en handvatten om de deelnemers te verrijken met inzichten uit 2500 jaar filosofie en levenskunst én nieuwe perspectieven op organiseren.
 
Voor wie is de cursus Leiderschap en Filosofie bedoeld?
Ben jij een manager of bestuurder met verantwoordelijkheid voor de samenwerkingscultuur in je organisatie? Loop je dan wel eens tegen de vraag op hoe je vorm geeft aan die verantwoordelijkheid zonder ontrouw te worden aan jezelf of je principes? Weet jij altijd waar je voor staat? Kun je op moeilijke momenten koers houden? Laat je voeden met belangrijke ervaringsverhalen uit de wereld van de praktische filosofie en organisatiekunde en door de persoonlijke adviezen van beide hoogleraren.
Kennis van organisatiekunde of filosofie is meegenomen maar niet strikt noodzakelijk. Wel ervaring op de werkvloer!
Je bent welkom van 18 tot en met 24 juni 2017 of van 3 tot en met 9 september 2017.

Lees hier meer over het programma en aanmelden.

ZENO - ADVIESBUREAU VOOR ORGANISATIEONTWIKKELING

PROGRAMMA 2018 IN OPMAAK

ZENO is een adviesbureau dat zich richt op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van personenteams of organisatieonderdelen.

ZENO wil bijdragen aan het oplossen van complexe en dynamische organisatievraagstukken door reflectie, zelfinzicht en authentieke samenwerking. De aanpak van ZENO is open, verkennend, inspirerend, experimenteel én resultaatgericht.

Waarden waarmee ZENO werkt zijn vertrouwen, verdiepen, ontdekken en het bereiken van resultaat.

Masterclasses Coaching

In 2017 organiseert ZENO een uitzonderlijke reeks Masterclasses. ZENO biedt ook een traject van 9 werkateliers aan: de verdiepende en inspirerende leergang: Verbindend Veranderen.

Samenwerking

Trainers en andere krakken

Hieronder een korte biografie van onze vaste trainers en krakken waar we graag mee samenwerken. De trainers van onze TA Classics en TA Masterclasses zijn internationaal gecertificeerd en/of volgen een opleidingstraject richting certificering. Elke trainer is expert in zijn vakgebied en onderschrijft de uitgangspunten van de TA. Zo garanderen we onze deelnemers een begeleiding vanuit en met state of the art kennis.


Vaste trainers

 

mil_groot.png

Mil Rosseau is psycholoog, pedagoog, gecertificeerd Transactioneel Analyst en internationaal erkend opleider en supervisor in TA (PTSTA-E). Hij werkte 15 jaar op alle niveaus van het onderwijs in België. Hij bouwde een lange loopbaan uit als zelfstandig bedrijfsconsulent en coach van top-leidinggevenden in Europa, Azië, Afrika, de VS en het Midden Oosten.
Hij is sinds 20 jaar Executive lecturer en Workshop leider binnen het Executive MBA en Advanced Management Program aan de Business Universiteit Nyenrode.
Vanuit Autonoom werkt hij sinds 1985 als psychotherapeut met zijn vrouw Sonja. De manier waarop zijn ‘cursisten’ TA in hun leven integreren, blijft zijn passie voeding geven. Autonome mensen dragen bij tot een betere wereld.

Sonja Rosseau-De Raeymaekers is Msc Psychologische en Pedagogische Wetenschappen (RUG).  Ze woont samen met Mil in de bloemengemeente Lochristi. Sonja bouwde een loopbaan als docente Psychologie en als Psychologe-Psychotherapeute. Ze is gecertificeerd Transactioneel Analyst (CTA-E) en internationaal erkend opleider en supervisor in TA (PTSTA-P). Ze is sterk beïnvloed door haar opleiding bij Mary en Bob Goulding op Mount Madonna. Ook George Thomson is stevig verankerd in haar interne Ouder.
Momenteel werkt ze gepassioneerd aan het werk van John McNeel.  Hij verfijnt de injuncties en beschrijft hun typische ‘handtekening’. Daarmee professionaliseert ze verder haar diagnostiek en interventies.

DSC00088.jpg

Rik Rosseau is Bsc en woont met zijn vrouw en twee dochters in het rustige Huise. Als assistent en shopmanager was zijn focus steeds: de klantervaring. In 2009 richt hij home-made op, waar hij mensen begeleidt in 'thuiskomen'. Hij combineert coaching, gebaseerd op TA, met advies rond residentiëel vastgoed. Als trainer faciliteert hij persoonlijke groei als een essentieel onderdeel van organisatorische groei. Hier toont, gebruikt en onderwijst hij klassieke TA en Herbeslissingswerk. Hij is mede-oprichter van BIRD, het Business Institute for Redecision.  


Samenwerking

Anne de Graaf is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse (TSTA-O) op het gebied van organisaties. Hij is mede-auteur van het succesvolle TA boek over leiderschap “Einstein en de kunst van het zeilen” en co-editor van het indrukwekkende TA overzichtswerk 'Leerboek Transactionle Analyse'.
De afgelopen jaren leverde hij bijdragen aan diverse TA opleidingen in Nederland, Engeland en Oost Europa. De kracht van TA zit voor hem in het sterk emancipatorische karakter van het denken achter TA: TA zet mensen in hun kracht! Hij is aan de TA academie verbonden als algemeen directeur en opleider.

Pablo Rosseau is Msc Grafische Vormgever (Hogeschool Sint-Lucas Gent) en woont samen met zijn vrouw en dochter in het landelijke Huise.
Hij is een creatieve duizendpoot die oog heeft voor klare communicatie.
”Creativity is intelligence having fun.” is een quote van Einstein die hij graag onderschrijft.
Hij is werkzaam bij BLACK AND WHITE COMPANY en werkt freelance.

Steve Karpman, André Wierdsma, Maurits Baeyens, Tony Verlinden a.o. coming soon.

IMG_2861.jpg