Met Johan Musseeuw

Vorige week fietsten Mil en (R)ik de Ronde van Vlaanderen, of toch een deel ervan. Met veel bekende gezichten, vooral uit de sportwereld, werd het een bijzondere dag. Tijdens het ontbijt in de tent aan de finish vertelde Johan Musseeuw dat hij geen fan is van meetings. Als het dan toch moet, vraagt hij meestal: "Kunnen we die meeting niet op de fiets doen?"

Daar is wel wat voor te zeggen, hé? In één klap zijn er een aantal duidelijke regels:

  • De meeting start als iedereen er is.
  • Je blijft tot het eind.
  • Geen telefoons in zicht. (onderzoek wijst uit dat zichtbare telefoons, al staan ze af, een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van het contact)
  • Je hebt meestal maar één gesprekspartner.
  • Je kijkt samen vooruit of je kijkt elkaar aan.
  • ...

Omringd door motards en met de 'big chief' van de Ronde in ons midden, reden we rustig door de Vlaamse Ardennen. Vorig jaar was de 101e editie van de Ronde van Vlaanderen. Voor mensen vertrouwd met TA: de kennismaking dus ;-) We reden toen samen met twee Nederlandse vrienden. Toen won er een Belg. Nu waren ze er niet bij en won er een Nederlander. We nodigen ze terug uit volgend jaar!

Rik RosseauComment