Postgraduate Programma

TA_Academie13.jpg

Speciaal voor professionals die een TA-opleiding gevolgd hebben, biedt TA academie in 2019 een postgraduate programma. Het postgraduate programma breidt je TA-kennis, kunde en vaardigheden (verder) uit in een groep met andere ervaren TA-professionals. De focus ligt op het verdiepen, toepassen en integreren van TA-kennis en expertise die je in de loop der jaren hebt opgedaan. Het programma wordt verzorgd door TA professionals Anne de Graaf en Mil Rosseau. Zij hebben hun sporen ruim verdiend in de internationale TA wereld. Hun begeleiding staat garant voor expertise, ervaring en plezier!

Inhoud en data

In het postgraduate programma staat steeds een ander prijswinnend TA-artikel centraal.

Al decennialang reikt de International Transactional Analysis Association (ITAA) de Eric Berne Memorial Award (EBMA) uit aan TA-professionals die een baanbrekende en vernieuwende bijdrage aan de ontwikkeling van de TA hebben geleverd. Op de website van de ITAA kun je lezen wie er de afgelopen decennia zoal deze eer te beurt viel.

Programma 1

OPTIONS: 3, 4 en 5 april 2019

Centraal op deze dagen staat het artikel OPTIONS, waarin Steve Karpman op overtuigende wijze uiteen zet dat mensen altijd kunnen kiezen. ‘Transactional Analysis offers a simple approach to figure out what’s going on and illustrates the great variety of options available…’. Het klinkt simpel, maar de praktijk is dikwijls weerbarstig. De vrijheid om te mogen kiezen schrikt vaak ook af. Hoe ga je daarmee om?

Programma 2

THE PARENT INTERVIEW: 27, 28 en 29 november 2019

Centraal op deze dagen staat het artikel THE PARENT INTERVIEW, waarin McNeel op praktische wijze alle voors en tegens schetst van een uiterst krachtige techniek: het gesprek met de Ouder van je cliënt. ‘This technique has been used by TA therapists not only to help clients own different parts of themselves, but also as a highly effective way to help clients resolve old conflicts with their parents or people who were in their environment as they were growing up’.

Beide programma’s bieden een palet aan verschillende leeractiviteiten waaronder theoretische verkenningen, vaardigheidstrainingen, video-ondersteuning, persoonlijk werk, zelfstudie, supervisies, intervisie en groepsdynamisch onderzoek.

Praktische informatie

Het postgraduate programma vindt plaats op de campus van de TA academie in Soesterberg, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten. De werktijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het programma vraagt een investering van € 995,- per programma van 3 dagen inclusief koffie, thee en lunch. Wil je beide postgraduate programma’s volgen dan betaal je een speciaal tarief van € 1.795,- voor 6 dagen. De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers en vol is vol! Wie wil blijven overnachten op de campus kan via Kontakt der Kontinenten een kamer reserveren.

Rik RosseauComment