Docenten

De docenten van de TA academie zijn internationaal gecertificeerd en/of volgen een opleidingstraject richting certificering. Externe docenten zijn alle expert in hun vakgebied en onderschrijven de uitgangspunten van de TA. Zo garanderen we onze studenten een begeleiding vanuit en met state of the art kennis.

 

mil_groot.png

Mil Rosseau is psycholoog, pedagoog en gecertificeerd Transactioneel Analyst. Hij werkte 15 jaar op alle niveaus van het onderwijs in België. Hij bouwde een lange loopbaan uit als zelfstandig bedrijfsconsulent en coach van top-leidinggevenden in Europa, Azië, Afrika en het Midden Oosten..
Hij is sinds 20 jaar Executive lecturer en Workshop leider binnen het Executive MBA en Advanced Management Program aan de Business Universiteit Nyenrode.
Vanuit zijn bedrijf AUTONOOM werkt hij sinds 1985 als psychotherapeut met zijn vrouw Sonja. De manier waarop zijn ‘cursisten’ TA in hun leven integreren blijft zijn passie voeding geven. Autonome mensen dragen bij tot een betere wereld.


Anne de Graaf is internationaal erkend opleider en supervisor in de Transactionele Analyse (TSTA) op het gebied van organisaties. Hij is mede-auteur van het succesvolle TA boek over leiderschap “Einstein en de kunst van het zeilen” en co-editor van het indrukwekkende TA overzichtswerk 'Leerboek Transactionle Analyse'.
De afgelopen jaren leverde hij bijdragen aan diverse TA opleidingen in Nederland, Engeland en Oost Europa. De kracht van TA zit voor hem in het sterk emancipatorische karakter van het denken achter TA: TA zet mensen in hun kracht! Hij is aan de TA academie verbonden als algemeen directeur en opleider.


Sonja De Raeymaekers is Msc Psychologische en Pedagogische Wetenschappen (RUG).  Ze woont samen met Mil in de bloemengemeente Lochristi. Sonja bouwde een loopbaan als docente Psychologie en als Psychologe-Psychotherapeute. Ze is gecertificeerd Transactional Analyst (CTA) in Opvoeding en Psychotherapie. Ze is sterk beïnvloed door haar opleiding bij Mary en Bob Goulding op Mount Madonna. Ook George Thomson is stevig verankerd in haar interne Ouder.
Momenteel werkt ze gepassioneerd aan het werk van John McNeel.  Hij verfijnt de injuncties en beschrijft hun typische ‘handtekening’.  Daarmee professionaliseert ze verder haar diagnostiek en interventies.