masterclass SECURE BASE lEADERSHIP

Wordt een basiskamp voor je medewerkers

Verandering is de nieuwe constante. Ook in samenwerkingspatronen. Medewerkers verbinden zich met het hogere doel van je organisatie. Krijgen ruimte om in te spelen op lokale situaties: zelfsturing en maatwerk.

Wat is de toegevoegde waarde van de leiding in deze context? Je wilt als leider betekenisvol zijn voor je organisatie en je mensen. Hoe begrens je de zelfsturing zodat er ruimte ontstaat? Hoe bewaak je de balans tussen uitdagen en ondersteunen? Welke patronen in denken en handelen dien je als leider te heroverwegen?

Deze masterclass is er om je leiderschap te versterken en om een 'basiskamp' te kunnen zijn voor medewerkers die nieuwe uitdagingen aangaan. Secure base leadership vergt zelfinzicht, oog voor de psychologische dynamieken en de moed om te handelen.

Ons voorstel aan jou

 • Een intensieve masterclass van 3,5 dag

 • Op basis van ingebrachte eigen casuïstiek

 • Aan de slag met gelijkgestemden

 • Ontdekkend, speels en veilig

 • Onmiddellijke impact in je werk

 • Theorie? Ja, alleen ter ondersteuning van ingebrachte casuïstiek

 • Maximaal 12 deelnemers

Voor wie is deze masterclass bedoeld

Dit is een masterclass op MT-level. We veronderstellen ruime ervaring, emotionele rijpheid en de bereidheid om te leren op basis van eigen ingebrachte casuïstiek. Je wilt je leiderschap versterken door zelfreflectie en het scherpen van je eigen ontwikkelingsrichting. Je bent bereid eigen patronen in denken en handelen te
onderkennen en mogelijk te heroverwegen.

Versterk je leiderschap

 • Leiderschap op basis van gezag ontstaat alleen vanuit de verbinding

 • Leiderschap koppelt inspireren én corrigeren op een constructieve wijze

 • Medewerkers zijn onzeker bij het nemen van verantwoordelijkheid

 • Medewerkers willen ondersteuning én uitdaging

 • Leiderschap is een praxis: praktijk van handelen

 • Autoriteit ontstaat in het handelen

FLJ SBL Linkedin 1200x628.jpg

Organisatie: Focus Learning Journeys
Data:
16-19 december 2019
Begeleiding:
Prof. dr. André Wierdsma
Mil Rosseau, Msc. en erkend opleider en supervisor PTSTA-E
Locatie: Hotel Woudschoten, Woudschoterweg 54
3707 HX Zeist
Download brochure

Eerdere deelnemers aan het woord

"Het waren intensieve en fijne dagen. De masterclass biedt zeer inspirerende en intensieve dagen waarbij je, in een kleine groep, werkt aan het verkrijgen van verdiepend en verhelderend inzicht in eigen leiderschapsdilemma's.
Prof. dr. André Wierdsma en Mil Rosseau dragen zorg voor een uitdagende en boeiende masterclass waarbij het geboden theoretisch kader nauw aansluit en direct gekoppeld wordt aan praktijk en eigen casuïstiek van deelnemers. Met als resultaat betekenisvol, motiverend en context-gebonden leren, kennis en inzicht voor de dagelijkse praktijk! " - M.

"Heren, nogmaals dank. Ik heb geleerd én genoten! Mil en André acteren op een level waar in het bedrijfsleven een groeiende aandacht voor is. Waarom doen we dingen, zoals we ze doen? Wat levert het op? En willen we dat? Of is het een ingesleten patroon? De keuze om het anders te doen, is er. Altijd. In deze masterclass komt zowel kennisdeling als reflectie aan de orde. Nieuwe inzichten komen naar de oppervlakte, soms zelfs zonder dat ik het doorhad. De kwartjes vallen. Nog steeds. Deze masterclass heeft mij enerzijds bevestiging gegeven welke zaken ik al goed onder de knie heb en het heeft mij inzicht gegeven in waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Anderzijds heeft het mij weer nieuwe inzichten gegeven rondom gedrag van kinderen en volwassenen, die weer te herleiden zijn naar gedrag van mensen in organisaties op verschillende levels. Gedrag van de mensen in mijn privé-leven. Gedrag van mijzelf.
Het is uiteindelijk een feest en een cadeau om met deze 2 heren en de andere deelnemers deze 3 daagse-reis te maken; het waren zeer intensieve en leerzame dagen waarbij zowel de kennisdeling als de casuïstiek de sleutel is tot antwoorden.' - R.

"Verrassend, openbarend en met nieuwe inzichten die onmisbaar zijn. Niet alleen voor je rol als leider, maar vooral voor de mens erachter." - X.

"Het is voor mij persoonlijk een erg confronterende cursus geweest die mijn ogen heeft geopend. Dank je wel." - A.

"Ik ben enorm blij dat ik deze masterclass heb gevolgd. Ik moest iets met mijn angst en de oplossing is zo ongelooflijk simpel." - K.

"Een eye-opener. Transactionele Analyse gecombineerd met theorie: een verrassende combi, maar zo logisch om tot zelf inzicht te komen en groepsdynamiek te doorgronden. Een aanrader." - F.


Some of our PAST MASTERCLASSES below


AUTONOME TAAL

Het beeld dat we hebben van onszelf, de anderen en de wereld kunnen we aansturen via onze taal.

In deze workshop nodigen we je uit, uit je script te komen door specifiek gebruik van je taal. Je leert Autonome Taal spreken. Zo neem je verantwoordelijkheid voor je gedachten, je gevoelens en je gedragingen. Hier leer je taal te gebruiken als diagnose en als therapeutische uitnodiging.

Meer over Autonome Taal lees je hier.

 

Begeleiding:
Sonja Rosseau-De Raeymaekers Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA-P en CTA-E en
Mil Rosseau Msc. Erkend opleider en supervisor PTSTA-E
Locatie: Reylof Gent
Deelname: €484 (€400 ex BTW), inclusief cursusmateriaal, lunch, koffiepauzes en after-drink
Vrije plaatsen:


Masterclass & three day workshop with Richard Erskine

Richard Erskine is the well known founder of ‘Integrative Transactional Analysis’. At the core of his work are contact, attunement and presence in the working relationship to attain transformation and healing. Richard is an inspirational speaker, writer, researcher and a master therapist. The beauty of his work lies in the simplicity of his concepts and its thoroughness and transformative power. His approach is applicable to psychotherapy, coaching and counselling. Click here for a recent interview with Richard.

Book your seats now.
In February 2018 we offer a unique opportunity to follow a one day Masterclass and a three day in-depth workshop.
Each day you attend, can be logged as Transactional Analysis training.

Masterclass
Date: 14 February 2018
Time: 10 AM – 5 PM
Available seats: sold out! - waiting list
Investment: € 325, lunch included.
(Or € 200 when subscribing to the three day workshop)

Three day workshop
Date: 15, 16 and 17 February 2018
Time: 9:30 AM – 5 PM
Available seats: 5
Investment: € 1095, lunches included.

Dr. Richard Erskine

Venue
Kloosterhotel ZIN, Vught, The Netherlands
Language
English