LEIDERSCHAP IS VOORBEELDGEDRAG
De enige top/down veranderstrategie die werkt.

 

 
 

Unieke masterclass: Prof. Dr. André Wierdsma en Drs. Mil Rosseau (ptsta) 

 

Veranderstrategieën gericht op cultuur of gedragsverandering hebben een effectiviteit van minder dan 20%. Terwijl opgeroepen wordt om meer verantwoordelijkheid te nemen wordt de verandering zelf top-down vorm gegeven door de leiding. De leiding zet zichzelf vaak buiten de verandering. Dat werkt niet.  

De enige top-down veranderstrategie die echt werkt is voorbeeldgedrag van de leiding. Co-creërend leiderschap steunt op visie, heldere kaders en begrensde zelfsturing. Het vraagt van leiders visie en standvastigheid maar ook improvisatievermogen en moed om beslissingen te nemen. Leiders verbinden zich met de medewerkers die uitgedaagd worden om nieuw gedrag te realiseren. Het vraagt ook ondersteuning. Emotionele rijpheid van de leiders en inzicht in de psychologische dynamiek tussen mensen onderling én leiders en medewerkers zijn cruciaal. Leiders maken het verschil in de ontmoeting, in de dynamiek ‘tussen’ de mensen. Werkt u vanuit uw eigen kracht en co-creatie? Zet u anderen in hun kracht? Weet u als leider uw ‘plek’ te pakken en uw rol waar te maken in de complexe dynamiek van relaties. Wat is de toegevoegde waarde van leiderschap?  

De masterclass biedt een platform om de emotionele onderstromen in interactieprocessen te leren hanteren. Aan de hand van ingebrachte eigen casuïstiek verkennen we patronen in denken en handelen én ontwikkelen we nieuwe handelingsperspectieven.  Er is aandacht voor eigen belemmerende overtuigingen en emoties. In een klein gezelschap (maximaal 15 deelnemers), samen met twee zeer ervaren begeleiders, versterkt u uw persoonlijk leiderschap in veranderende contexten. Het worden drie intensieve dagen: verkennend en verdiepend.

Informatie en aanmelding

Deze masterclass gaat door van 25 tot 28 september 2018. De vorige editie ging door in KaapDoorn. Het ligt nog niet vast waar deze editie zal doorgaan. De investering voor deelname bedraagt € 2.995,- (excl. 21% BTW). Dit is inclusief drie overnachtingen, catering en lesmateriaal. U kunt zich aanmelden via e-mail bij André of Mil.

Extra info

Lees ook het artikel van André op LinkedIn. Of neem direct contact op met André of Mil via onze contact-pagina.

Eerdere deelnemers aan het woord

"Het waren intensieve en fijne dagen. De masterclass 'Leiderschap is voorbeeldgedrag' biedt zeer inspirerende en intensieve dagen waarbij je, in een kleine groep, werkt aan het verkrijgen van verdiepend en verhelderend inzicht in eigen leiderschapsdilemma's.
Prof. dr. André Wierdsma en Mil Rosseau dragen zorg voor een uitdagende en boeiende masterclass waarbij het geboden theoretisch kader nauw aansluit en direct gekoppeld wordt aan praktijk en eigen casuïstiek van deelnemers. Met als resultaat betekenisvol, motiverend en context-gebonden leren, kennis en inzicht voor de dagelijkse praktijk! " - M.

"Heren, nogmaals dank. Ik heb geleerd én genoten! Mil en André acteren op een level waar in het bedrijfsleven een groeiende aandacht voor is. Waarom doen we dingen, zoals we ze doen? Wat levert het op? En willen we dat? Of is het een ingesleten patroon? De keuze om het anders te doen, is er. Altijd. In deze masterclass komt zowel kennisdeling als reflectie aan de orde. Nieuwe inzichten komen naar de oppervlakte, soms zelfs zonder dat ik het doorhad. De kwartjes vallen. Nog steeds. Deze masterclass heeft mij enerzijds bevestiging gegeven welke zaken ik al goed onder de knie heb en het heeft mij inzicht gegeven in waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Anderzijds heeft het mij weer nieuwe inzichten gegeven rondom gedrag van kinderen en volwassenen, die weer te herleiden zijn naar gedrag van mensen in organisaties op verschillende levels. Gedrag van de mensen in mijn privé-leven. Gedrag van mijzelf.
Het is uiteindelijk een feest en een cadeau om met deze 2 heren en de andere deelnemers deze 3 daagse-reis te maken; het waren zeer intensieve en leerzame dagen waarbij zowel de kennisdeling als de casuïstiek de sleutel is tot antwoorden.' - R.

"Verrassend, openbarend en met nieuwe inzichten die onmisbaar zijn. Niet alleen voor je rol als leider, maar vooral voor de mens erachter." - X.

"Het is voor mij persoonlijk een erg confronterende cursus geweest die mijn ogen heeft geopend. Dank je wel." - A.

"Ik ben enorm blij dat ik deze masterclass heb gevolgd. Ik moest iets met mijn angst en de oplossing is zo ongelooflijk simpel." - K.

"Een eye-opener. Transactionele Analyse gecombineerd met theorie: een verrassende combi, maar zo logisch om tot zelf inzicht te komen en groepsdynamiek te doorgronden. Een aanrader." - F.